måndag 17 oktober 2011

Inte roligt alls..

Vi har haft den värsta helgen här på länge. Malte blev inte alls bättre av den penicillinkuren som vi fick, utan blev istället värre på fredagen och lördagen så hade svullnaden även spridit sig ner på nosen.
Förutom svullnaden så kliade han sig något enormt så det blev ju så klart sår som varade sig och blödde.
Blev telefonkontakt med Helsingborgs Djursjukhus som rekommenderade oss att ta kontakt med Distriktsveterinären som fanns i närheten.
Men där var det ingen som svarade, som tur väl var så hittade vi ett Akutnummer till Näsum och där fick vi en akut-tid på lördagen.
Hela helgen har vi fått ha telefonkontakt med Lena i Näsum och Malte har fått kortisontabletter varje gång vi har pratat med henne.

Allt vi vet just nu är att Malte har fått en allergisk reaktion, Atopi, antagligen mot mögelsporer. Så nu kommer det bli kortison-behandling en tid framåt. Och vad jag har förstått så kan detta dyka upp flera gånger i framtiden.
Just nu snurrar många tankar i huvudet, hur kommer det gå att vara ute? Kommer Malte må som vanligt? Kommer vi att kunna fortsätta med alla kurserna som planerat? Osv...
Samtidigt känner jag mig som världens sämsta matte som inte kunnat hjälpa honom fortare... Vad hjälplös man blir när det inte finns något man kan göra för att hjälpa sin hund.

Ja, imorgon är det ju kurs på kvällen men den får vi nog hoppa över och så blir det nog ingen utställning heller till helgen :-(
Men huvudsaken är ju att min fina Malte kommer att bli frisk!

14 kommentarer:

Arlo sa...

Fy, vad jobbigt för Malte och er! Att det kan bli så svåra symptom helt plötsligt. Nu hoppas vi verkligen att medicinen hjälper snabbt!

Grabbarna boys sa...

Stackars Malte!!
Hoppas verkligen att du blir frisk snart.
Här blir det nog ingen kurs heller imorgon då Bella ligger i hög feber fortfarande.
Ha det så bra ni kan.
Vov o kram!!

Ann-Margret o Vinja sa...

Men stackars Malte och få en allergisk reaktion :( Hoppas att kortisonet hjälper nu så att svullnaden går ner snabbt.

Inte ska du ha dåligt samvete, såna där reaktioner kan ju komma snabbt. Sen inte ditt fel att du inte hittade nån veterinär snabbt.

Kram

Jenny o Brio sa...

Usch! Det där lät inget kul alls!!! Hoppas att det går över och inte kommer tillbaka!

Krya på dig Malte-gubben

Carina sa...

Krya på dig fina killen. Och du matte du ska inte ha dåligt samvete alls! Kan bara ösa lovord själv över Näsum de är suveräna! Kram Carina ps har ni fått PM till utställningen ? för det har inte jag.

Eva sa...

Men lille gulleplutten!
Stackars, stackars dig!!!
Vi skickar MASSOR av pussar mot det onda härifrån!
(Och pussa du till din braiga matte, för hon ska absolut inte ha dåligt samvete även om jag håller med om att man blir ledsen när man har svårt hjälpa som man vill.)

Vi i Kasperian sa...

Stackars Malte! Men jag och matte tror att kortison hjälper, det brukar det ju göra vid allergier.
Och så hoppas vi förstås att det där som utlöste den akuta reaktionen håller sig borta framöver!
Klart man som matte önskar att man kunde göra ALLT, men det kan ju ingen. Veterinärerna gör förtås också allt de kan, men ibland hittar tydligen inte ens dom rätt på en gång.
Men nu håller vi både tummar och tassar här!

Heléne sa...

Stackars lillkillen och stackars Matte. Man blir ju alldeles förtvivlad då ens älskling är dålig och man inte vet vad det är, vad det beror på, hur det känns eller om det händer igen.
Hoppas han kryar på sig snart.

Katarina sa...

Usch och fy så otrevligt för lilla Malte! Hoppas det lägger sig snart!
Kram

Ludde sa...

Ett sånt elände! Läskigt att vara allergisk mot mögelsporer! Svårt att hålla sig borta från sånt när man inte kan se det. Hoppas att kortisonet hjälper nu så att Malte kommer i form igen! Att ha en sån fin och rar matte hjälper nog väldigt mycket när man känner sig nere och det bara kliar och känns konstigt. Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Jo elljusspåret är rätt okej att gå. Perfekt i alla fall om det blivit mörkt. Fast jag måste erkänna att det är inte sån kul sväng. Men det blåser inte så mycke där och den är inte geggig heller som det är i skogen.

Ja färskfoder ska vara bra för vovvarna. Ända är ju allt kladd och om man åker iväg nånstans. Förut för länge sen så köpte jag Klass, men nackdelen med den är att den måste förbrukas inom 24 timmar. Prima som jag nu köper håller sig 3 dygn i kylskåp. Det är ju perfekt om dom inte äter en hel korv om dagen.
Sen tror jag den blir lite billigare, iaf där jag handlar.

Ni är inte ensam om dåligt väder. Här regnar det och enligt alla prognoser ska det göra så hela dagen :(

Kram

Hanna aka Lilla My sa...

Fy vad tråkigt. Hoppas han kryar på sig snabbt.

Sandra sa...

åh vad tråkigt...stackars Malte och matte oxå såklart...hoppas allt blir bra.

becca & olga sa...

Usch vad tråkigt :( Förstår hur du känner, har ju varit med om liknande då Olga var sjuk i IMT vilket också kan blossa upp igen :( Inget roligt när en älskligar är sjuka! Hoppas han blir bra fort o slipper eländet sedan. vad var det med penicillinet som gjorde att det blev värre. var det en allergisk reakion mot det?