tisdag 19 juli 2011

Pälsvård!

Jag försöker ha pälsvård med Malte så ofta som möjligt (flera gånger i veckan).. Började tidigt för att han skulle vänja sig att det är något som är vanligt och som absolut inte är farligt. Detta ångrar jag inte för fem öre, för Malte är hur duktig som helst när vi ska borsta och kamma pälsen. Även kloklippning går hur bra som helst!

Nu när valppälsen börjar släppa och hans "riktiga" päls blivit längre så har jag märkt att han väldigt lätt får tovor i "armhålorna"... Dessa är jätte svåra att få väck då det är ett krångligt ställe att komma till!
Är det någon som har något bra tips på vad vi kan göra för att undvika tovorna?

Fast det är väl helt omöjligt att undvika såna egentligen..

Jag vill inte ha några tovor!!

7 kommentarer:

Eva sa...

Toppen att du lärt honom så! Det kommer du att ha igen många gånger om.
Du kan ju klippa ur "armhålor". (Inte raka! Det kan bli för "stickigt".)
Med amrisarna gör vi ju annars så att vi lär dem ligga på sida vid pälsvård. Då är det mycket lättare att komma åt överallt:) Och jag tycker det är enklare även för hunden som slipper stå på benen hela tiden.
Annars kan du ju också testa siliconspray (samma som man använder mot snökokor t.ex). Den håller undan tovor lite i alla fall.

Katarina sa...

Söta och duktiga Malte!

Grabbarna boys sa...

Precis far upp idagen!!
Teo är också hur snäll och lugn vid päslvård.
Faktiskt så verkar två av hans söner ärvt det då Vilgot också är supersnäll och tålig vid hårvården.
Kram på er från Patricia!!

becca & olga sa...

Man kan använda lite pälsolja efter eller under badet. Det tycker jag kan funka väldigt bra. Sedan gäller det ju att förebygga tovvorna genom att gå igenom pälsen ofta. Men annars har jag nog inget bättre tips :( Det är tufft när valppälsen ska bytas ut!

Eva sa...

SV
Vad kul att ni haft "Disodillare"!
Blir det en amris till här så ska han komma därifrån! Magdalena är en klar favorituppf även om ingen av de nuvarande är från henne. Jespers pappa var dock hennes, D's Wild Talk.
Gillar hennes sätt att se på hund mycket! T.ex. det att ta med 15-20 amrisar lösa ut i skogen...:)
Assar gör high-five till Ozzy! Mattar ska hållas igång och absolut krypa efter bollar och annat!

Carina sa...

Tovor i armhålan blir det så lätt men hos oss märker jag att Lowa och Tindra som har en mjukare päls får det mycket lättare medan Caspians svarta nästan inga alls.Jag fuskar faktiskt och klipper pälsen precis i armhålan men så ska inte på utställnig heller. Har varit här inne flera gånger men inte lyckats kunna kommenterea se om jag lärt mig nu. Kram

Carina sa...

Jippi dt gick!! ok om jag länkar dig?